Son Yayınlar
Loading...
30 Aralık 2014 Salı

Android İMEİ Değiştirme (Resimli Anlatım)

Salı, Aralık 30, 2014

Android İMEİ Değiştirme (Resimli Anlatım)


Android cihazı olanlar için en büyük sorun IMEI numarasının değiştirilmesi sırasında yaşanmaktadır. Pek çok sorundan dolayı, telefonu aldığınız yerden dolayı IMEI numarasını değiştirmeniz gerekebilir. Android IMEI numarası değiştirme konusunda yapmanız gerekenleri bu başlığımız altında sizlere detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştık. Aktardıklarımızı detaylı bir şekilde yaparak sorununuzu çözebilirsiniz.
Bir çok arkadaş ve telefoncu bu yöntemi sizden para alarak yapmaktadır. Biz sadece paylaşacağımız bilgi karşısında sizden karşılık olarak bir küçük teşekkür yorumu istemekteyiz.
Bir çok ziyaretçimiz android telefonlarının imei kodlarını değiştiremediklerini ve sorunlarla karşılaştıklarını yazmışlardı. Anlatacağımız yöntem ile android telefonlarda imei kodunu değiştirme sorununa kesin çözüm buluyoruz.
İMEİ NEDİR NE İŞE YARAR SORUSUNA CEVAP: 
Her bir GSM telefon cihazına üretim aşamasında IMEI numarası yüklenmektedir. IMEI numarası her bir cihazın kimlik numarası olup tek ve benzersizdir ve 15 haneden oluşur. Ancak günümüzde bir IMEI numarasını farklı bir telefona kopyalayarak her iki telefonunda kullanılmaz hale getirilmesi mümkün.
Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun seri numarasını (IMEI numarası) tespit edinebilir.
ŞİMDİ GEÇELİM İMEİ NASIL ATILIR
1. Öncelikle her iki sim kart yuvasına da sim kartınızı taktıktan sonra telefonunuzun açma düğmesine basarak telefonunuzu açın
2. Telefonunuz açıldıktan sonra arama ekranını açarak oradaki numaralarla  *#*#3646633#*#* yazın
dail-interface
3. Karşınıza aşağıda ki resim gibi bir sayfa gelecektir. Bu sayfadan GPRS menüsünü seçin
1372531534_3564
4. Söylediğimiz işlemleri yaptıktan sonra telefonda aşağıda ki gibi bir ekran çıkacaktır. Eğer 1. Sim kartınızın imei numarasını değiştirmek istiyorsanız 1ST PDP olarak aşağıda ki resimde de belirtilmiş olan yere yeni IMEI numaranızı yazarak tamam tuşuna basın
1372531536_mtk6573-22
5.  Tüm bu işlemleri eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra ‘ Attached ‘ seçeneğine basarak okeyleyin.
6.  Daha sonra ‘ Deattached ‘ basın ve işleminizi tamamlayın.
Eğer telefonunuzun ikinci sim kartının imei kodunu değiştirmek istiyorsanız 2ND PDP kısmını seçerek yukarıda anlattığımız işlemlerin aynısını ikinci sim kartınız için uygulayın.
Eğer yukarıda ki sayfalarda ‘ Write IMEI ‘ seçeneği çıkmıyorsa sadece  Attached ve Deattached  işlemlerini yapmanız da yeterlidir. Umarım anlattığımız bu çözüm işinize yaramıştır. İyi günler.ANDROİD MAKALENİZ

5 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Hocam kendin numaraları tek tek denemen lazım.ilk seferde olmuyor

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Hocam eğer eski bir telefon varsa onun imei sini alıp yapmak daha yararlı olur.

      Sil
  3. ROM ATMADAN ÖNCE IMEI YEDEĞİNİZİ ALIN ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil

 
Footer Gormek icin tıkla