Son Yayınlar
Loading...
12 Şubat 2015 Perşembe

Android Şarj Süresi Uzatma Yöntemleri

Perşembe, Şubat 12, 2015

 Android Şarj Süresi Uzatma Yöntemleri

 Android Şarj Süresi Uzatma Yöntemleri

 Android Şarj Süresi Uzatma Yöntemleri


Merhaba değerli okurlarım bugünkü yazımız android kategorisi için.Tüm android kullanıcılarının ortak sorunu telefonların şarj ömrü.Bugün sizlere android şarj ömrü yükseltme yöntemlerinden bahsedeceğim.Büyük ölçüde şarj tasarrufu sağlamış olacağız.Bir takım uygulamalar vs. önereceğim.Android Şarj Süresi Uzatma Yöntemleri oldukça işinize yarayacak 

1. Battery Doctor İndirin

Bu uygulamayı bende kullanıyorum.Şarj ömrünü uzatmaya oldukça etkisi var.Üstelik ücretsiz.Şarjınızın ne kadar dayanacağını,şarj olma süresini tam olarak doğru tahmin eden bir uygulam****endine has 3 adımlı şarj yöntemiyle pil ömrünüzüde uzatıyor.

Bu linkten indirrebilirsiniz: http://androidmakaleniz.blogspot.com/2015/02/battery-doctor-pil-koruyucu-android-pil.html

2. Ekran Parlaklığı Ayarlayın

Ekran parlaklığınızı mecbur kalmadıkça son seviyede tutmayın.Şarjı otomatik seçin.Hatta otomatiğinde ortasına getirin.Ekran en çok şarj yiyen etmenlenlerden birisidir.

3. Açık Uygulamaları Kapatın

Akıllı telefonlarda uygulamayı kapasanız bile arka planda uygulama açık kalacaktır.Bunlar oldukça şarj yer.Eğer battery doctor indirdiyseniz o zaten arada bir kendisi kapatıyor.

4. Antivirüs Uygulamalarını Kaldırın
Bu tip uygulamalar oldukça fazla şarj yer çünkü sürekli çalışmakta.Telefonunuzu virüslerden korumak için bu uygulamaları ayda bir indirin.Virüs varsa temizleyin sonra tekrar kaldırın.

5. Telefonu Tam Doldurmaya Özen Gösterin

Mecbur kalmadıkça telefonunuzu %100 olmadan şarjdan çıkarmayın.Battery doctor kullanıyorsanız yavaş şarjında bitmesini bekleyin.Bu hem pil ömrünüzü uzatur.Hemde şarjınız biraz daha uzun süre dayanır.

6. Sosyal Medya Uygulamalarının Bildirimlerini Kapatın

Eğer bildirimler açık olursa bu uygulamalar sürekli arkada çalışacaktır.Atıyorum birisi fotoğrafınızı vs. beğense sürekli bildirim geliyor.Bu bildirimleride kapayarak olduça şarj tasarrufu sağlayabilirsiniz.

7. Wallpaper Seçimi

Telefonunuzun arka planına o hareketli arkaplanlardan koymayın.Bunun şarja çok büyük etkisi vardır.Sürekli çalıştığı için ram yer.

8. Orjinal Batarya Kullanın

Sağdan soldan bulduğunuz bataryaları akıllı telefonunuza takmayın.Kendi orjinal bataryasını kullanın.Ayrıca orjinal şarj aletiyle de şarj etmeye çalışın.Çakma bataryaların şarj ömrü çok kısadır.Ve telefonunuzada zarar verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer Gormek icin tıkla