Son Yayınlar
Loading...
13 Şubat 2015 Cuma

Clash of Clans Savunma Taktikleri (Geniş Rehber)(Oynuyorsan Kesin Oku)

Cuma, Şubat 13, 2015

Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda size savunma taktiklerini göstereceğim. Nasıl saldırıda terkedilmiş köy arıyorsak bunda da terkedilmiş köy olmayacağız. Ayrıca savunma birliklerimizin yerleştirilmesinide göstereceğim.

Alana Hasar Veren Kuleleri Simetrik Ayırın


          Clash of Clans'ın başlarında ve orta bölümlerinde en çok barbarlar, okçular ve goblinler kullanılır. Bunlar diğerlerine göre daha az canlıdır ve hızlı üretilirler. Bu yüzden bunları alan hasarı veren yani havan topu ve büyücü kuleleriyle indirmemiz gerekiyor. Fakat yapılan en büyük yanlış bu kuleleri iç taraflara değilde dışarıya koymaktır. Onları mümkün olduğunca içlere koyun ve simetrik olarak ayırın.Her tarafa eşit uzaklıkta olsunlar. Özellikle havan toplarını kesinlikle ama kesinlikle iyi koruyun. Çünkü dibine kadar gelen birimlere hasar veremezler.

En Değerli Binalarınızı Belirleyin

           Bütün binalarınızı koruyamazsınız, en azından hepsini aynı derecede değil. Eğer sıralamaya oynuyorsanız tabikide ana binanızı merkeze yerleştirin, eğer ki madenler sizin için çok daha önemliyse deponuzu ortaya koymak en mantıklısıdır. Diğer önemsiz binaları örneğin kışlalar, kamp ateşleri vb. onları surunuzun dışına yerleştirin ki sura gelmeden onlara saldırsınlar. Şuda varki eğer surun dışında yanyana çok fazla bina varsa, barbarlar ve okçular surunuza saldırmadan önce onları yok etmeye çalışacak buda onları perişan edecek.

           Buradaki bir diğer taktik ise klan binası. Onu en ortaya koyup düzenli olarak klanınızdan okçu desteği alırsanız mükemmel iş çıkarıyorlar. Klan binasına yaklaşana kadar düşmanlar zaten öldürülüyor üstüne birde okçular kalanları çok rahat temizliyor. İyi bir klanınız varsa en etkili taktik budur.

Bütün Depolarınızı Ortaya Koymayın


           Bu başlık gayet açık olsa gerek. Hepsini ortaya koymanız, duvar yıkıcı ve goblin saldırısına karşı inanılmaz zayıf kalır. Belki savaşı kazanırsınız, hatta kupalarınızıda alırsınız ama belki düşman sadece depolarınızı yıkar ve kalkan alamazsınız. Bu yüzden bir saldırı daha yersiniz ve madenleriniz resmen perişan olur. (Her ne kadar resimdeki orta taraf yıkılamaz gibi görünsede, duvar yıkıcılarının ani saldırısına karşı asla baş edemez.)

Sur Dışı Binaları Yerleştirmek

         Bunun için 2 taktik vardır. Birincisi sura en yakın konumda yerleştirmek, diğeri ise düşmanın bina aralarına ordu çıkarmasına engel olacak şekilde yayarak yerleştirmek. İkiside avantajlı ikisininde dezavantajları var.



Sura en yakın olan için;
        
          Düşman sura ulaşmak için binaları yıkarken kuleleriniz çok rahat saldıracak ve düşmanın bir bölümünü öldürecek. Fakat duvar yıkıcılar anında sura ulaşıp surunuzu delebilir.Surdan 1,2 birim uzakta tutmak belki bir nebze bu duruma engel olabilir.





Sura uzak olan için;

          Bunun avantajı düşman surunuza gelene kadar inanılmaz vakit kaybeder. Yakınlarda olan kuleler gene saldırır ve duvar yıkıcıları öldürme olasılığınız daha fazladır. En büyük dezavantajı ise düşman okçuları hiç hasar almadan en uzaktaki binaları tek başlarına yıkar ve çok fazla yıkım size savaşı kaybettirir.

Benim tercihim sura en yakın olandır :)

Kaynak;

http://www.clashofclanstactics.com/2013/04/defense-tactics.html

YORUMLARINIZI ESİRGEMEYİN :)

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer Gormek icin tıkla